Leandro

Coste della Sesia Rosso DOC

Dalla beva semplice e schietta, Leandro è un inno alla convivialità ed alla leggerezza, un richiamo all’atmosfera gioiosa della vendemmia.

80% NEBBIOLO
10% VESPOLINA
10% CROATINA
6 MESI DI INVECCHIAMENTO IN LEGNO
IDEALE ANTIPASTI DI TERRA, PRIMI PIATTI E SECONDI, IDEALE A TUTTO PASTO

Technical sheet

First year produced

2016

Area of production

LOZZOLO, VILLA DEL BOSCO e SOSTEGNO

Exposure to sunlight

South-West/South-East

Vine training technique

Guyot

Soil type

acidic soil composed by vulcanic, red coloured, sands and rocks

Harvest date

between half of september and half of october

Wine making

  • Destemming - Crushing
  • Fermentation in stainless steel vats with pumping over and déléstage
  • Macerazione: tra i 15 ed 22 giorni
  • Malolactic fermentation during the following spring time

Ageing potential

8/10 anni

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Photography by Matteo Zin and Andrea Balossetti