Sandrìn

Coste della Sesia Nebbiolo DOC

Di carattere e corpo, Sandrìn è espressione del territorio nella sua versione più giovane, pur conservando l’austerità e l’eleganza tipica del Nebbiolo subalpino.

100% NEBBIOLO
INVECCHIAMENTO IN LEGNO TRA GLI 8 ED I 12 MESI
ROBUSTO MA DAI TANNINI MORBIDI, OTTIMO CON PRIMI E SECONDI A BASE DI CARNI ROSSE

Technical sheet

First year produced

2017

Area of production

GATTINARA e LOZZOLO

Exposure to sunlight

South-West/South-East

Vine training technique

Guyot

Soil type

large blocks of red-brown coloured quartz and porphyry with one of the lowest pH in the region

Harvest date

first half of october

Wine making

  • Destemming - Crushing
  • Fermentation in stainless steel vats with pumping over and déléstage
  • Macerazione: tra i 15 ed 22 giorni
  • Malolactic fermentation during the following spring time

Ageing potential

over 15 years

Subscribe to our newsletter

Stay updated

Società Agricola Gaggiano S.r.l.
Lessona (BI)
via IV Novembre
P.IVA 02616010027

SOCIAL NETWORK

SOCIAL NETWORK

Photography by Matteo Zin and Andrea Balossetti